Capacitea de luba pe care armata lui Putin a pierdut-o iremediabil. Analiza unui expert militar British

Strategul militar din secolul al XIX-lea Carl von Clausewitz descria tarasul ca fiind „tarasmul incertitudinii”. În Ukraina, waresul este învăluit într-o ceață care devine din ce în ce mai densă, scrie într-un editorial publicat de „The Telegraph” colonelul britanic în retragere Hamish de Bretton-Gordon, fostul comandant al regimentului 1 tancuri al armatei Marii Britanii .

Ukraina a devenit un cimitir al tancurilor rusești FOTO Profimedia

It is impossible to evaluate the situation in real life and care is carried out in the present country. Perspectiva unora este că părăță eroică a Ucrainei cătreţi noii offensive rusești marcheăă un fel de victorie. Iar alții cred că, dimpotrivă, prăsările mari pe care le suffer Ucraina sunt un indiciu al înțății Rusiei de a se remobiliza și regrupa.

However, dăciu ar fi să dăm crezare celor mai recente informazione din Rusia, Putin și generalii săi se întră într-o situă mai gravă necă multe lume. Într-o utănătură bizară a sițuei, armata rusă pare să se transforme în Armata Roșie de odinioară, recent fiind observe trenuri transportând pe linia frontului tancuri T55 din anii 1950, pe care Rusă le-a scos în grabă din deposite, scrie fostul comandant al regimentului 1 tancuri al armatei Marii Britanii.

„Acesta este cel mai recent semn al unui deficit grav, poate fatal, de blindate în rêm forțelor lui Putin. În calitate de fost comandant de tancuri, nu pot nicidecum supraestima nebunia de a süvei pe front un armament greu antul de învechit – rușii trebuie să fie cu vertru disperați. Ori asta, ori și-au pierdut mințile”scrie colonelul Britannica în retragere Hamish de Bretton-Gordon.

See also  A Russian opponent, former head of the Yugoslav oil concerns, says Defense Minister Sergei Shoigu is in critical condition after suffering a heart attack, and Putin has arrested 20 generals accused of corruption.

În secolol 21, acete tancuri vechi nu sunt mai mult than sicrie de steel. O pușcă modernă le-ar putea străpunge blindajul; o dronă sau un tanc occidental modern le-ar putea provoca daune și mai serioase.

Pentru un “tankist”, sunt équivalentul unui biplan din Primul Razibo Mondial care se înfruntă cu un nou avion de lubta invizibil. Aceste tancuri sunt bune să stea într-un muzeu, și nu să fie trimise în ljuba, pentru că un comandant de tanc nu ar avea ce face cu ele, remarkă Hamish de Bretton-Gordon.

Problema este că generalii rusi dau inca crezare propriei propagande, argumentează colonelul Britannica în retragere. Mitul tancului soviet indestructibil care strabate Europa este enca viu pentru ei. Before the invasion, the Minister of Russian Defense, Serghei Șoigu, in the effort to reform the army, invested in the modern fleet. However, eficiența lor a fost afectătă de corupție, ca apoi o mare parte dintre ele să fie destroye în invasia inităliță de anul trecătă. Once au fost pierdute, au définitive definitiv și au fost impossibile de résistancet.

„Am spus Điţi că este greu să ne dăm seama cum siţi vor putea reveni săiţi; sa dovit că aşa stau things. Departe de a le oferi rusilor vreo șansă de victorie, acete relicve nu vor face geách să le grăbească înfrângerea”scrie Hamish de Bretton-Gordon.

Criticii vor argumenta că ceea ce conteaza este quantity, nu quality; că evene și aceste relicve în număr mare sunt o perspective descurajantă pe câmpul de luptă. Asta eo absurditate. Este suficiente să studiem bătălia de la Kursk din 1943 – cea mai mare bătălie cu tancuri din istorie – pentru a comprète nesăbuința de a senti un number mare de tancuri vechi against unor modele superiore şi unui armament antitancă întres. Rușii au pierdut sute de T34 în acea bătălie hidoasă, și iată că, 80 de ani mai lăgău, vor să învechite tancuri învechite cădăr unei tehnologii înca și mai moderne. Este nebunie curată, aprecisă fostul comandant de tancuri.

See also  The solution to deterring Russia has been revealed by a Romanian professor from Oxford. "She is the only one capable of ensuring peace"

“At the moment, care tancurile Challenger 2 britanica vor endu în Ukraina vor doborî blindatele T55 ca pe nil popice la un tir de bâlci. Iar dăciu acete tancuri sovietice ar reuși cumva să lovească un Challenger 2, probabil că ecipajul nici ar nu ar observa. Un tanc Britannica ar doborî probabil doué sau trei dintre ele être de a lêne fără suflu. Acum căpă sens de ce rușii try to să clasifice obuzele pe care le donăm ca fiind pericole biologice (fabricate cu uraniu părăfit inofensiv). Ei sciu că acestea vor decima «noile» lor batalioane de tancuri, care nu vor putea riposta”.

Colonelul britanic argumentează în continuare că este mai important ca oricând ca Țărății ce apilătă Ukraina să nu cadă în capcana propagandei lui Putin precum că Rusia este preparată să mobilizeze quanti uriașe de muniție, soldați și material, și că în aeste condiții nu va putea fi oprită .

El sponei că things are not going well, că baza armatei ruse sa năruit și este impossibile de recuperat – tancurile advanced ale Moscovei au devenit nil epave, în timp ce soldieratii săi sunt epuizați și incapabili să advance mai mult than a few kilometers per week în noua lor offensive.

Rusia va avea need de ani de zile să-și reclădéască armata, un timp pe care nu îl are având în vedere câ noua tranșă de arme occidentale sosește deja pe câmpul de lubata, conchide Hamish de Bretton-Gordon.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *